Jedáleň hotela Palm Beach bola oproti malej recepcii, hneď vedľa hotelového supermarketu. Pri vchode Vám personál skontroloval lístok do jedálne (pani sme volali Kaliméra, podľa ranného pozdravu - tá si neustále niečo zapisovala, Ttký menší zavalitejší Grék bol asi výkonný manažér hotela, pretože pobiehal a "sekíroval čašníkov a napokon taký vyšší, neustále sa usmievajúci - to bol asi riaditeľ hotela, lebo ten sa tam mohol občas aj niekde oprieť), ukázal vám smer, kde si máte sadnúť (ten menší zavalitejší občas aj uviedol k stolu). Obsluha sa ráno pýtala, či chcete coffee alebo tee (pozn: nášmu výrazu káva nerozumejú a zrejme ani nepoznajú originálny polynézsky opojný nápoj z Kawa-kawa). Čaj robia do konvice sáčkový a ku káve pridávajú aj malé mliečko do kávy. Pri večeri sa pýtali, či si dáte niečo na pitie. V prípade že nie, iba pozbierali pripravené poháre zo stolov. Treba povedať, že sme videli, že pri večeri upozornili niektorých ľudí na vhodné oblečenie - to keď došli v šortkách. Pre menšie deti mali pripravené detské stoličky k stolu, ale ku koncu sa už nazbieralo viac detí naraz a potom čašník bedákal, že "big probleeeem".

Jedáleň hotela Palm Beach v Agios Georgios, Korfu

Potom už nič nebránilo vyraziť do boja proti tukom a cukrom. Musím povedať, že nie našou vinou sme ten boj neustále prehrávali a prehrávali :-(.

Na raňajky opekané páročky, slaninka, praženica, zemiaky i fazulka v paradajkovej omáčke, vajcia na tvrdo, rôzne druhy cereálií, salámov, šuniek, zelenina, ovocie, syr, sladké croisanty i mafiny, horčica i kečup ako obloha, maslo, no a samozrejme rôzne druhy chleba a pečiva - sladšie, s hrozienkami, s olivami, tmavé, svetlé, tukové na zapečenie (aj piecka na zapečenie tam bola). Na pitie cca 4 druhy džúsov (nám najviac chutil pomarančový a ananásový).

Hotel Palm Beach, Korfu - raňajky

Hotel Palm Beach, Korfu - raňajky

Hotel Palm Beach, Korfu - raňajky

Večere neboli až tak bohaté, ale zato boli mimoriadne chutné. Jedlo mali rozdelené na niekoľko druhov (tuším ryby a morské potvory, grécke, európske, vhodné pre rodiny s deťmi, a ešte čosi tam bolo - bolo to na stĺpe medzi šalátmi a zákuskami), a takto to bolo označené aj farebnými štvorcami na ceduľkách s jedlom (niekedy). Ryby - smažené, rybie prsty, opekané, grilované, v omáčke i iné. Grécke - souvlaki (mäso na špajdli), dolmady (ryža v hroznovom liste), baklažány... Európske - bifteky, bravčové rolády, hovädzie... Medzi nemäsové pokrmy patrili cestoviny, zeleninové koláče a iné. Ako príloha k jedlám zväčša zemiaky na 100 spôsobov - varené, opekané, hranolky, krokety... (ja som mal najradšej krokety poliate ochutenou octovo-olivovo-olejovou omáčkou), nejaké paradajkové omáčky a podobne.

Samozrejmosťou bola polievka, chlieb. Medzi studenými šalátmi sa nachádzal aj salám, olivy, občas tzaziky, uhorky, paradajky a iné. K tomu boli pripravené asi 4 druhy omáčok (okrem iného aj spomenutá octová...). Pri ovocí boli aj kompóty a syr. Zo sladkých vecí tam bola zmrzlina (tú som ochutnal iba raz, ale zdala sa mi príliš sladká a teplá), červené želé (pripomínalo mi to Amarouny zo staršieho českého seriálu pre deti - Návštevníci), a cca 4 druhy koláčov. Hoci si na koláče nepotrpím, po avízach ľudí čo tam už boli som si statočne každý večer naložil 2-3 kusy navrch - a musím uznať - tamtamy neklamali. Je to všetko dosť sladké, ale chutné. Niektoré torty boli sladké približne ako u nás, len na ne naliali strašne sladkú sirupovú vrstvu.

Medzi veci, ktoré mi pri strave vadili patria:

  1. Tzaziky boli asi 3x za dva týždne a ešte aj tam šetrili cesnakom, zo začiatku nebola cibuľa a bol len jeden druh olív.
  2. Ovocie - niežeby ho bolo málo, ale keď si traja ľudia pred vami vzali na melón hlboké polievkové taniere, tak vám zostali už len kraje melónu.
  3. Spôsob uloženia jedla (hlavne šalátov) v chladiacich boxoch - zvyčajne sa k 2 - 3 misám dostal len jeden človek a ostatní museli čakať - potom sa tvorili fronty (ale treba povedať, že neskôr otvorili aj druhý rovnaký pult a rady sa zmenšili (ale to zasa neplatilo, keď prišiel nový turnus, ľudia potom chodili aj tam aj tam a až na konci radostne vykrikovali: aha, veď toto som si už nabral pri tamtotom pulte).

Medzi veci, ktoré sa mi páčili patrí to, že jedlo bolo veľmi chutné (povedal by som že mimoriadne, ale viem, že čo sto ľudí, to sto chutí).

Ak by som si mal vybrať stravu zo všetkých mojich doterajších dovoleniek, tak si vyberiem stravu z Palm Beach, doplnil by som ju iba o spomínané tzaziky, červenú cibulu (ako v Kolymbii), viac vodnatého ovocia (hlavne melónov - ako v Alanyi) a k cestovinám by som dal strúhaný parmezán (ako v Plataniase).

Keďže na stoloch boli po dva príbory a lyžička, nebol problém zjesť aj predjedlo aj hlavné jedlo. Navyše, príbor položený na servítke čašníci nebrali (takto treba nechávať aj malú lyžičku, ak ste si napríklad nabrali kompót k jedlu a chceli by ste ochutnať aj nejaký zákusok).

Obsluha bola milá, chcem upozorniť na nedelné večere - dievčatá vtedy obsluhovali v krojoch.


Novinky

Pridaný výlet na Dobrovodský hrad a do Brezovej pod Bradlom so Stefanynkou. Pridaný výlet na Skalu, kde sa preznačkovala časť trasy, ktorou som predtým nešiel. Plus výlet k Dračiemu dubu so Stefanynkou do okolia Lozorna.

Zatiaľ pridaných pár (a ešte pár) fotiek do Malé Karpaty 2024 so Stefanynkou. Napríklad z výletu Kuchyňa - Modra.

Dovolenka Cyprus, Protaras, hotel Silver Sands sa uskutočnil, fotky aj popis pridaný

Návrat do Dessole Dolphin Bay v Amoudare. Pár výletov v bližšom aj vzdialenejšom okolí. Dessole Dolphin Bay bol, plus pridané výlety do Rouvas gorge, na hrad Paleokastro a roklina Rechtra (Spiliotissa) a prechádzka po Heraklione

Najčítanejšie z Grécka na Stefanynke